Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας

Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας

Η ανακύκλωση μέσω της τέχνης και της αισθητικής εκπαίδευσης ενισχύονται μέσα από την εικαστική δράση και αισθητική πράξη.

Με πρωτοβουλία 6 εικαστικών εκπαιδευτικών ΠΕ08 Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου πραγματοποιείται μαθητική εικαστική έκθεση με θέμα

<<Αναδημιουργώ  Ανακυκλώνοντας >>

στο Οθωμανικό  Λουτρό του Κάστρου Χίου.

Μέσα από την εικαστική πράξη ερευνήσαμε τις δυνατότητες και τις διαδικασίες επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών. Αποτέλεσμα της βιωματικής δράσης των μαθητών είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον που αφορά στην γενικότερη συμπεριφορά και στάση απέναντι στη ζωή.

Η ανακύκλωση μέσω των εικαστικών έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας καθώς συγχρόνως ψυχαγωγεί και ενισχύει την βιωματική δράση χρησιμοποιώντας υλικά που ειδάλλως θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται όταν παρουσιάζεται στο κοινό.

Οι μαθητές απέκτησαν θετική στάση απέναντι στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών, βίωσαν και ένιωσαν τον ενθουσιασμό, την απόλαυση, την χαρά μέσα από τα εικαστικά να δημιουργούν εικόνες και δράσεις που έχουν τη δύναμη να κινητοποιούν και να αποδεσμεύουν συγκινήσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν η Μαρία Μηλιώτη με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χίου, η Μαρία Κασαπίδου με το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, ο Γιώργος Γεροντίδης με το 1Ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, Αγ. Γεώργιος,  3Ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκος και 9Ο Δημοτικό Σχολείο Καρράδειο, η Αγγελική Μακρή με το Δημοτικό Σχολείο Νενήτων, Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς και το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου, η Κωνσταντίνα Καλτσούνη με το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού και το Δημοτικό Σχολείο Λιθίου και η Παναγιώτα Μακρή Παπανικολάου με το 5Ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου και το 9Ο Δημοτικό Σχολείο Καρράδειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 19 Μαΐου και ώρα 7μ.μ.. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά 8:00-15:00 (εκτός Δευτέρας)

Πέμπτη 24/5 και 7/6 απόγευμα 17:00-20:00