Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στο διαδίκτυο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στο διαδίκτυο

 

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου θα είναι ελεύθερη.

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2018, εστιάζει στο ειδικό θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Τα Μουσεία, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μεταμορφώνονται σε κόμβο συνάντησης, συζήτησης και εμπειρίας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, συμμετέχοντας στον εορτασμό, διοργανώνει στο Οθωμανικό Σχολείο του Κάστρου Χίου (Γραφεία Εφορείας) εκδήλωση με τίτλο “efachi.gr: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στο διαδίκτυο”, η οποία απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό που απασχολείται στον τομέα της ενημέρωσης και της προβολής στη Χίο.