Οι νέες τεχνολογίες στα Μουσεία της Χίου: Τα 3D μοντέλα και η σημασία τους

Οι νέες τεχνολογίες στα Μουσεία της Χίου: Τα 3D μοντέλα και η σημασία τους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με κεντρικό θέμα τη «Δύναμη των Μουσείων» και επέλεξε να αφιερώσει τον εορτασμό στην παρουσίαση των ψηφιακών δράσεων που υλοποιούνται για την ανάδειξη και προβολή των μουσείων και μνημείων της Χίου.

Η εκδήλωση με τίτλο «Οι νέες τεχνολογίες στα μουσεία της Χίου: τα 3D μοντέλα και η σημασία τους» πραγματοποιήθηκε διά ζώσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και διαδικτυακά για το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν ψηφιακές δράσεις της ΕΦ.Α.Χ., πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του έργου “Ανάδειξη και Προβολή Μουσείων και Μνημείων της Χίου μέσω Διαδραστικών Ψηφιακών Εφαρμογών και Υπηρεσιών”, καθώς και γεγονότα από την παγκόσμια σκηνή που αποκαλύπτουν το ρόλο των 3D μοντέλων και τη σημασία τους στη διάδοση του πολιτισμού. Η διαδικτυακή ομιλία έχει βιντεοσκοπηθεί και είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/4qi_ZM1-TY4 

___________________________________________________________________________

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που έχει  κεντρικό θέμα τη «Δύναμη των Μουσείων» και επέλεξε να αφιερώσει τον εορτασμό στην παρουσίαση των ψηφιακών εφαρμογών  που θα εγκατασταθούν στα μουσεία της Χίου.

Η εκδήλωση με τίτλο «Οι νέες τεχνολογίες στα Μουσεία της Χίου: Τα 3D μοντέλα και η σημασία τους» επικεντρώνεται στη χρήση και τη σημασία των ψηφιακών μοντέλων, ως μέσων ενίσχυσης της μουσειακής εμπειρίας του επισκέπτη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 δια ζώσης για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, καθώς και διαδικτυακά για το ευρύ κοινό (ώρα 13.30 μέσω του συνδέσμου: https://zoom.us/j/92440128867?pwd=bEhZR005cU00V1Z4UnVHNVhSN282dz09).

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος στα Δημόσια Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.