ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», θα φιλοξενήσει στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου Χίου την ηχητική εγκατάσταση του Coti K. με τίτλο «Ο χρόνος, η σκιά του και άλλες μηχανές», το Σάββατο 28 Αυγούστου και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, με ωράριο λειτουργίας από τις 8:30 έως τις 19:00.

Έχοντας σαν αφετηρία τα ηλιακά ρολόγια, τα οποία χρησιμοποιούν την σκιά για να μετατρέψουν τον φευγαλέο χρόνο σε μετρήσιμη μονάδα, έτσι και η εγκατάσταση αυτή μετατρέπει την ροή και την κίνηση του φωτός και των σκιών, σε ακουστική εμπειρία. Με τον τρόπο αυτόν ενεργοποιείται ο σιωπηλός αρχαιολογικός χώρος του Οθωμανικού Λουτρού και μετατρέπεται σε ένα ζωντανό θέατρο ήχου και φωτοσκιάσεων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Concept, σύνθεση & σχεδιασμός ήχου: Coti K.

Αρχιτεκτονικός σύμβουλος: Μάρθα Γιαννακοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Εριφίλη Γιαννακοπούλου & Ειρήνη Γεωργαλάκη

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.